torsdag 29 januari 2009

Paradox-pressträff

Gejmredaktionen har tagit sig till den svenska huvudstaden för en pressträff med Paradox på Hellsten Hotel. Just i skrivande stund väntar vi på att eftermiddagens spelpresentation ska börja. Paradox kommer visa upp årets spelsläpp. Bland annat kommer vi få se lite från Elven Legacy, Hearts of Iron 3, Majesty 2 och Penumbra. Vi har under morgonen fått prata med utvecklare för dessa spel och intervjuerna kommer givetvis höras i Gejm de närmaste veckorna.
Men det är inte bara Studentradions Gejm som är på plats, även mindre kända medier är här, t.ex. SvD, PC Zone, Superplay och Gamespot UK. Dessutom kom Gamereactor väldigt mycket försent till förmiddagens intervjuer.
Just nu står några av Paradox' höjdare, bl.a. Fredrik Wester, vice VD, och väntar på att köra igång pressvisningen.
När väl pressvisningen börjar får vi först reda på att Paradox gör en ny satsning på independentspel. Satsningen heter Mezmer Games och kommer fungera med befintliga nerladdningssiter, t.ex. GamersGate. Tanken är att distribuera spel från icke-etablerade studios eller privatpersoner på ett snabbt och billigt sätt. Spännande nyheter alltså. Gejm kommer rapportera med om detta och resten av pressvisningen, både här i bloggen och i radioprogrammet.

Inga kommentarer: