torsdag 29 januari 2009

Fortsättning på Paradox-pressträffen

Nu har vi börjat med själva spelgenomgångarna. Först ut hade vi Maxim Bodrikov som pratade om Elven Legacy, ett turbaserat strategispel. Spelet påminner mycket om brädspel med sitt slagfält med hexagoner. Grafiskt sett ser spelet ganska trevligt ut, framför allt när det gäller miljöerna. Kan bli intressant för de som gillar strategi.
Efter det var det skaparna bakom Penumbra, Jens och Thomas, som pratade om The Penumbra Collection. Varje delspel finns redan ute på marknaden, men för de som inte har spelat det tidigare och är förtjusta i skräckspel med pusselinslag måste, jag repeterar, måste skaffa samlingen.
Turkiska utveklaren Taleworlds var på tur att prata om den första expansionen till Mount & Blade. Expansionen handlar delvis om att förbättra grafik och AI, men framför allt ett multiplayerläge. Kort sagt får de som älskade Mount & Blade det där lilla extra som de vill ha. Ett snyggt spel med möjlighet att spela med sina kompisar.
Alexey Kozyrev pratade om Majesty 2, ett enormt sött och trevligt RTS i fantasy-miljö. Låter inte så nytt tänker nog de flesta. Men Alexey förklarade tidigt att Majesty 2 var som att blanda The Sims, Warcraft 3 och The Settlers för att få ett intressant spel. Jag blev i varje fall sugen på att spela det.
Paradox presenterar också Gameplayer.ses tävling för independent-utvecklare. Nu var det dags att visa upp de tre finalisterna; Boingo, A Wikipeds story och Flipside of the Divine. Spelen är väldigt olika varandra, vi har ett racing-plattformsspel, ett peka-och-klicka-äventyr och ett pusselspel. Senare ikväll kommer vinnaren att utses och vi kommer givetvis följa upp. Mycket spännande och upplyftande att se att det finns så bra idéer och speltankar i Sverige.
Något som inte är speciellt nytt, men som väldigt många har väntat på länge är givetvis Hearts of Iron 3. Det är tänkt att bli Paradox flaggskepp 2009 och kan mycket väl bli ett av de bäst säljande strategispelen i år eller tillochmed någonsin.
Vi är de första utanför Paradox som får se något från Hearts of Iron 3 och visst var det spännande. Många intressanta förändringar verkar vara på gång och spelet är onekligen väl genomtänkt.
Allt som allt en ganska intressant pressvisning trots många människor i ett litet och varmt rum med lite luft.

Inga kommentarer: