tisdag 25 mars 2008

Man bör vara två

Så är det med fler och fler spel. Det är inte kul att spela ensam. Det har de flesta spelutvecklarna också förstått. Gejming är inte en solosport utan ett sätt att umgås med andra. Det är socialt att spela. Det gör det ännu tråkigare att det finns nya spel som saknar möjligheten att spela två på. Senaste Burnout är ett sådant spel. I sig är spelet lysande, men jag saknar möjligheten att spela två på samma konsoll. Visst, man kan spela över nätet, men ibland vill man faktiskt spela tillsammans med en kompis i samma rum.
Ett spel som är som gjort för att spela två på är Army of Two. Det säger sig självt faktiskt att ett spel som heter Army of Two är till för att spela två på. Men det är däremot inte så bra när man spelar själv. Till att börja med så märker man att AI:n är rent ut sagt efterbliven. Min "kompis" står gärna kvar bakom en sten samtidigt som jag håller på att bli sprängd i småbitar av en galen självmordsbombare. Och det för mig in på den andra invändingen mot Army of Two. Det är sjukt rasistiskt och politiskt inkorrekt. Motståndet består av arabiska terrorister och de "goda" består av amerikanska legosoldater som inte bryr sig om vem de dödar och varför så länge de får betalt för det.
Men när man är två som spelar, så är det ett fruktansvärt underhållande spel. Om man kan bortse från de rasistiska undertonerna. Det är ju trots allt ett spel som inte tar sig självt på alltför stort allvar. Herregud, man kan ju spela luftgitarr på sitt automatgevär eller highfive:a med sin partner. Och om man är två så kan man utnyttja de taktiska verktygen man faktiskt får i spelet. Och det är lätt att spela eftersom det har den bästa kontrollen i en shooter sedan Gears of Wars dök upp. Och grafiskt är spelet en fullträff.
Kort sagt; har du en kompis som vill spela med dig så ska du skaffa Army of Two.

Inga kommentarer: